Joitakin Tärkeitä Rengasfaktoja

renkaat

Renkaita ostaessasi, käyttäessäsi tai huoltaessasi on joitain rengasasioita, jotka on hyvä tietää. Tärkein tosiasia on, että autonrenkaat ovat erittäin tärkeitä auton turvallisuudelle. Ilman laadukkaita renkaita turvallisuus vaarantuu. Sinun on myös varmistettava, että sinulla on oikeat renkaat ajo-olosuhteisiin. Tämä tarkoittaa sekä säätä että pintaa. Ajon aikana lämpiminä vuodenaikoina, kuten keväällä, kesällä ja syksyllä, autossa tulisi olla kesärenkaat. Jos ajat talvikauden tai minkä tahansa ajanjakson aikana, jolloin lämpötilat ovat alhaisempia ja että lunta ja jäätä on mahdollista, autossa on oltava talvirenkaat. Jos ajat päällystetyillä teillä, voit hallita olosuhteita normaaleilla renkailla, kun taas ajat maastossa tai ankarissa olosuhteissa, tarvitset renkaat, jotka on tarkoitettu maastoa varten tai tietyissä olosuhteissa, joissa aiot ajaa.

Sinä et myöskään saa ajaa kuluneilla renkailla, paikoissa joissa on urasyvyyden rajat, joissa et voi mennä alapuolelle. On suositeltavaa olla menemättä alle 4 mm, koska avainominaisuudet alkavat laskea tämän rajan alapuolelle. Renkaiden kunto on helppo testata käyttämällä tuotteita, joita löytyy useimmista kodeista. Voit esimerkiksi käytä tulitikkua tai kolikkoa, jossa tikun kärki on taipumus olla lähellä 4 mm. Voit mitata periaatteessa mistä tahansa esineestä, joka voidaan asettaa kulutuspintaan, missä 4 mm: n merkki on helposti tunnistettavissa.

Jotkut renkaat on varustettu ajoturvallisuusosoittimilla (DSI), joka on indikaattori, jonka avulla voit helposti tarkistaa renkaiden kunnon ja turvallisuuden. Indikaattori sijaitsee renkaan keskipinnalla ja osoittaa renkaan pääuran syvyyden millimetreinä; toisin sanoen, se osoittaa, kuinka paljon kulutuspinta on jäljellä ilman, että tarvitset mitään työkaluja. Renkaan vaihtaminen on suositeltavaa, kun “4” on kulunut. Joillakin renkailla DSI sisältää myös sadepisaran symbolin. Kun tämä on kulunut, renkaiden vesiliirtokyky ei ole enää optimaalinen, mikä osoittaa, että on aika vaihtaa. Kun seuraat kulutuspinnan kulumista, saat enemmän ajokilometrejä kiertämällä renkaiden paikkoja etu- ja taka-akselien välillä. Tämä tulisi tehdä, kun edessä ja takana on 2-3 mm ero.

Kausirenkaiden osalta voi olla laillisia rajoituksia käytettävälle renkaalle ja lakeja milloin et voi käyttää tiettyjä renkaita. Tämä pätee talvirenkaisiin, joiden on oltava autoissa tiettyinä ajanjaksoina ja kun sinulla on talviolosuhteet, jos haluat noudattaa paikallisia lakeja. Nastarenkaat on myös rajoitettu siihen ajanjaksoon, jona niitä voidaan käyttää, jos niiden käyttö on lainkaan sallittua. On tärkeätä tarkistaa nastojen laatu ja onko ne edelleen kiinnitetty. Nastat, jotka taipuvat eivät tunkeudu jään läpi, ja niillä on heikko pito jään ja lumen suhteen. Lainsäädännön mukaan renkaiden nastamäärien sallittu enimmäisvaihtelu on 25%.

Lisätietoja rengasfaktoista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi