Däckdimensioner Kan Användas När Du Söker Efter Nya Däck

215/65/16 sommardäck

Om du är ute efter en ny uppsättning däck måste du se till att du väljer däck som passar till ditt fordon. Det är viktigt att du följer storleksrekommendationerna från tillverkaren och anges i bilens bruksanvisning. Om du passar fel på din bil kommer bilens beteende inte att vara som avsett. Du kommer inte att ha samma balans och bilen kan enkelt över- eller underskattas.

När du vet att du behöver 215/65/16 sommardäck har du en bra utgångspunkt i ditt däckval eftersom du kan söka efter alla tillgängliga däck i den dimensionen. Detta utesluter åtminstone vissa däck. Efter det kan du fokusera ditt däckval på de viktigaste kraven du har i åtanke för dina däck. När det gäller sommardäck söker de flesta av oss säkra däck med bra prestanda och låg bränsleförbrukning. Detta tenderar att utelämna några av de billigare däcken, vilket kommer att ha sämre prestanda och högre bränsleförbrukning.

För sommardäck tenderar vi att få hjälp av EU-däckmärkning, vilket enligt min mening inte är lika effektivt för vinterdäck, men för sommardäck ger det en bra indikation för vissa faktorer. Dessa inkluderar rullmotstånd, vilket resulterar i högre bränsleförbrukning och däckslitage, vått grepp, vilket visar deras säkerhet på våta ytor. Du har också däckljud, eftersom det kan påverka körkomforten. Detta kan vara mycket viktigt för elbilar, som i sig är tyst och därmed däckbrus kan vara störande. Det kan också vara farligt om ljudnivån är för hög, eftersom den kan orsaka hörselnedsättning.

Du kan ha andra krav på dina däck, som hög hastighet eller tunga belastningar, eller du kan behöva däck som rekommenderas för användning på elektriska däck, då blir det viktigare än de faktorer som anges i EU: s däckmärkning. Det är därför du inte alltid ska stirra blint på dessa och tro att dessa är de viktigaste för val av däck, men mer som ett sista stegs väljare när du har identifierat några lämpliga kandidater.

Att köpa däck av hög kvalitet betyder inte att de kommer att vara evigt. De kommer att överleva däck av lägre kvalitet om de är väl underhållna. Du måste fortfarande se till att du använder dem ordentligt och att du använder dem under säsongen de är avsedda för. Du måste också se till att däcktrycket är korrekt och i enlighet med det rekommenderade trycket som anges i bruksanvisningen. För lågt däcktryck kan minska däckens livslängd drastiskt och lägga till kostnader när du kör på grund av högre bränsleförbrukning. Därför kan billiga däck snabbt förvandlas till en kostsam prövning och du kommer säkert inte ha sparat pengar och dessutom kör du förmodligen med mindre säkra däck.

För mer information om val av däck baserat på dimensioner, besök: nokiantyres.se