Eri tapoja parantaa auton suorituskykyä

 

renkaat,

Auton suorituskykyä voidaan parantaa ympäri vuoden monilla eri tavoilla. Suurintekijä on tietysti auton hyvä ja säännöllinen huolto. Jotta autosi toimisi normaalisti, auton kaikkien toimintojen on toimittava vaivattomasti. Se sisältää moottorin, renkaat, iskunvaimentimet ja jarrut. Jos nämä toimivat sujuvasti, voit useimmiten ajaa turvallisesti ja ilman ongelmia, mutta on myös muita osia, joita on tarpeen huoltaa, säätää ja toisinaan myös vaihtaa. Jos ohitat korjaamon, pyydä heitä suorittamaan kevyempi perushuolto tavallisen autohuollon välillä ja tarkasta itse renkaasi säännöllisesti, tällöin sinulla pitäisi olla homma hallinnassa.

Noudata aina huolto-ohjeessa esitettyä huoltosuunnitelmaa. Siellä huolto-ajankohdat määritetään ajettujen kilometrien määrän perusteella, mikä on vain yksi tapa määrittää auton kulumista. Se ei ole täydellinen järjestelmä, joka välttämättä vastaa auton tarpeita, on hyvä tehdä lisähuoltoa vuoden aikana sekä aina tarvittaessa että ennaltaehkäisevästi.

Öljynvaihto on aina hyvästä moottorille ja se lisää moottorin käyttöikää. Se tulisi vaihtaa usein, jos ajat paljon. Renkaat tulee tarkistaa säännöllisesti, ja ne saattavat tarvita huoltoa renkaanvaihdon yhteydessä tai ainakin silloin jos huomaat rengasvaurioita. Renkaat voivat helposti vaurioitua pysäköimällä kadun varteen, koska renkaiden reunat voivat vaurioitua helposti. Sama pätee kadussa oleviin reikiin, jotka voivat johtaa renkaan tunkkaamiseen. Jos renkaat kuivuvat, niihin voi tulla myös halkeamia.

Renkaat vanhenevat ja niissä on parasta ennen päiväys. Renkaat vanhenevat nopeammin korkeissa lämpötiloissa, etenkin kun ne altistetaan suoralle auringonvalolle ja UV-säteilylle. Siksi myös renkaiden oikeaoppinen varastointi on tärkeää. Renkaan valmistuspäivämäärä tulisi näkyä renkaassa, ensin viikkoluku, jota seuraa tuotantovuosi, molemmat merkitty 2 numerolla. Joten 3018 tarkoittaa viikkoa 30 ja vuotta 2018. Jos ostat käytettyjä renkaita tai alennusmyynnistä, voi olla syytä tarkistaa päivämäärä, jotta tiedät, että renkaalla on vielä pitkä elämä edessä.

Renkaat tarvitsevat myös oikean ilmanpaineen, koska matala paine voi vahingoittaa renkaan sivupintoja. Se lisää myös vierintävastusta, mikä lisää kulumista ja polttoaineen kulutusta. Liiallinen ilmanpaine aiheuttaa keskiviivan kulumisen nopeammin. On myös tärkeää, että oikean tyyppinen rengas on asennettuna autoon.  Sinulla olisi oltava talvirenkaat, kun on talvisää, ja kesärenkaat, kun on lämmin eikä enää lunta. Kesärenkaat muuttuvat koviksi, kun lämpötila laskee alle nollan, mikä tarkoittaa, että renkaat menettävät kykynsä kiinnittyä tien pintaan. Jos ajat talvirenkaiden kanssa, kun tiet ovat kuumia, renkaat kuluvat nopeammin ja niiden ominaisuudet huononevat eikä ne välttämättä enää toimi talviolosuhteissa

Ei riitä, että tarkastellaan vain osaa autosta, vaan sinun on varmistettava, että kaikki toiminnot toimivat optimaalisesti. Moottori toimii optimaalisesti, renkaat antavat hyvän jarrutuksen ja pidon ja jarrut pitävät sinut turvassa, kun joudut pysähtymään.

Lisätietoja autosi huollosta on osoitteessa https://vianor.fi/