Jos haluat ostaa uudet kesärenkaat, sinun kannattaa tutustua erilaisiin rengastesteihin

Talvirenkaissa

Kun valitset renkaita, jotka sopivat parhaiten autoosi sekä ajotapaasi, että käyttöalueeseen, kannattaa käyttää rengastestejä optimaalisen tiedon saamiseksi. EU: n rengasmerkinnöistä on saatavilla tärkeätä tietoa, että voit valita helpommin renkaat, jotka ovat hyvälaatuisia ja siten myös turvallisempia renkaita. Merkinnöistä saat helposti tietoa märkäpidosta, polttoainetaloudesta ja rengasmelusta, joten voit verrata niitä muihin renkaisiin näissä kohdissa.

Moottori-lehdet ja jopa päivälehdet julkaisevat yleensä renkaiden arvosteluita tai rengastestien tuloksia. Lehden ostamalla näet usein tyypin, vuoden 2020 parhaan kesärenkaan jne.. Renkaat testataan täällä useiden eri kriteerien perusteella, joten se täydentää sitä hyvin EU: n rengasmerkintöjen kanssa, joka osoittaa vain 3 eri tekijää. Eri lähteistä saatujen tulosten yhdistämisessä on selvä arvo optimaalisen rengasvalinnan tekemiseksi. Jotkut testit saattavat olla osuvampia tarpeitasi varten. Jos sinulla on maastoauto ja haluat ajaa maastoajoa, haluat todennäköisesti nähdä, kuinka hyvin renkaat toimivat vaikeassa maastossa ja kuinka reiän kestäviä ne ovat. Jos et aja maastossa lainkaan, nämä testit ovat täysin merkityksettömiä, joten on tärkeää ymmärtää, mikä toimii sinulle, autollesi ja ajoillesi.

Polttoaineenkulutuksen tulisi olla tärkeätä kaikille, mutta ehkä vähemmän tärkeä niille, jotka ajavat sähköautoa tai hybridiä. Mutta silloinkin sen pitäisi olla kiinnostavaa, koska kun polttoaineenkulutus on korkea, renkailla on korkea vierintävastus, mikä tarkoittaa että ne kuluttavat myös latausta akkuistasi nopeammin, joten et pääse niin pitkälle yhdellä latauksella. Renkaan märkäpito on erittäin tärkeää kesällä, kun ajat tiellä, jolla on runsaasti vettä tai joudut ukkosmyrksyyn kun sataa voimakkaasti. Jos joudut jarruttamaan nopeasti, märkäpito on erittäin tärkeää ja voi vaihdella suuresti eri renkaiden välillä. Renkaiden on kesäisin pystyttävä välttämään myös vesiliirtoa.

Erilaisten rengastestien ja EU: n rengasmerkintöjen käytön tärkein etu on välttää huonolaatuisten halpojen renkaiden hankkimista, mikä tulee pitkällä aikavälillä kalliimmaksi turvallisuuden ollessa huonompi. Halvoissa renkaissa ei ole parhaita märkäpidon tai polttoaineenkulutuksen arvoja, ja ne eivät pärjää testeissä. Heikkolaatuisilla renkailla on yleensä korkea vierintävastus, minkä takia ne kuluvat nopeammin ja kuluttavat enemmän bensiiniä. Mitä nopeammin renkaat kuluvat, sitä nopeammin renkaan kriittiset toiminnot heikkenevät. Useammat pysähdykset huoltoasemalla ja lyhyempi renkaiden vaihtoväli tekevät halvemmista renkaista pitkällä tähtäimellä kalliimpia.

Talvirenkaissa EU-rengasmerkinnät eivät toimi niin hyvin, koska niitä ei testata talviolosuhteissa. Märkäpito ei anna hyvää kuvaa siitä, kuinka hyvä rengas on lumella ja jäällä. Tähän tarvitset täysin erilaisia ​​testejä, jotka voit yleensä löytää eri autotesteistä, jotka löydät eri lehdistä. Talvirenkaita on sekä nastarenkaita että kitkarenkaita, joista voi rengastesteissä nähdä kuinka ne käyttäytyvät riippuen siitä onko lunta vai jäätä.

Lisätietoja renkaiden testaamisesta saat napsauttamalla tätä: https://vianor.fi/