Ulike måter å forbedre bilens ytelse

 dekk

Det er en rekke måter å forbedre bilens ytelse gjennom året. De fleste inkluderer godt vedlikehold og regelmessig service. For at bilen din skal fungere som den skal, må alle funksjonene i bilen fungere smertefritt. Den inkluderer motor, bildekk, støtdempere og bremser. Hvis disse fungerer greit kan du ofte kjøre trygt og uten problemer, men det er også andre deler som må justeres, justeres og endres noen ganger. Hvis du går forbi et verksted og lar dem utføre en grunnleggende tjeneste mellom din vanlige biltjeneste og sjekke dekkene dine regelmessig, bør du ha det meste av det under kontroll.

Følg alltid serviceplanen som er lagt opp i bilens servicemanual. Der blir serviceanledninger bestemt ut fra antall kjørte kilometer, som bare er en måte å bestemme slitasje på en bil. Siden det ikke er et komplett system for å imøtekomme bilens behov, er det greit å legge til tilleggstjeneste i løpet av året, både når det er nødvendig og for forebyggende formål.

Et oljeskift er alltid bra for bilens motor og øker levetiden til motoren og bør byttes ofte hvis du kjører mye. Dekk bør sjekkes regelmessig, og de kan trenge service på dekk i forbindelse med dekkskifte eller hvis du oppdager skader på dekkene. Dekk kan lett bli skadet ved parkering når du enkelt kan skade dekkets sider til fortauskanten. Det samme gjelder hull i gaten, noe som kan føre til jekk på dekkene. Hvis dekkene tørker ut, kan det også oppstå sprekker.

Dekk eldes og har en dato de bør brukes før. Dekk eldes også raskere ved høyere temperaturer, spesielt når de utsettes for direkte sollys og UV-stråling. Derfor er også lagring av dekk viktig. Produksjonsdatoen for dekk skal være på dekkets side, men det ukentlige antallet etterfulgt av produksjonsåret indikert med 2 tall. Så 3018, betyr uke 30 og år 2018. Hvis du kjøper brukte dekk eller dekk på aksjesalg, kan det være verdt å sjekke datoen, så du vet at dekket fortsatt har et godt liv.

Dekkene trenger også riktig lufttrykk, da lavt trykk kan skade dekkets sidevegger. Det bidrar også til å øke rullemotstanden som gir høyere slitasje og drivstofforbruk. For høyt lufttrykk gjør at senterbanen slites raskere. Det er også viktig å ha riktig dekk montert på bilen, slik at du har vinterdekk når du har vintervær og har sommerdekk når du har varmt vær og snø. Sommerdekk blir tøffe når temperaturen går under null, noe som betyr at de mister muligheten til å ha god brakett selv på tørre veier. Når du kjører med vinterdekk når det er varmt, slites de raskere og skuldrene til dekkene kan bæres slik at de har dårligere egenskaper når de deretter kjører på snødekte veier.

Det er ikke nok at du bare ser på en del av bilen, men du må sørge for at hele fungerer optimalt, slik at motoren fungerer optimalt, dekkene gir god bremsing og bremsene holder deg trygg når du må stoppe bilen.

For mer informasjon om service på bilen din, besøk: https://vianor.no/