Besök din däckverkstad om du har däckrelaterade problem

 industridäck

Din däckverkstad är mer än bara däckbyte och däckförvaring. Din däckverkstad, bör också vara din däckbutik för köp av däck och fälgar. De kan också ha ett utbud av olika biltillbehör som kan behövas bytas. Det är ju inte bara din bil som behöver däck, du kan också ha bruk för traktor industridäck eller motorcykel och scooterdäck. Din däckverkstad har all expertis och kunskap om däck, bäst är om de är integrerad in en verkstad så att de kan också ta hand om andra delar som rör din bil.

Däckslitage är normalt, men kan också vara orsakat av andra orsaker som lågt däcktryck, felaktig balansering och hjulinställning eller dåliga stötdämpare, där en verkstad som kan ta en holistisk approach till din bil och dess problem. Så om du har problem med dina däck så är de bra om de kan kontrollera alla faktorer som kan påverka däcket så att däcken kan ge maximalt grepp och minimalt slitage när du kör.

De vanligaste problemen som däckverkstäder måsta ta hand om är punkteringar. Beroende på punkteringen, så kan det vara möjligt att reparera däcket. Om en spik eller något annat vasst har punkterat däcket, så kan det oftast lagas relativt enkelt och utan att påverka säkerheten. Om däckets sidovägg är skadat så måste det oftast bytas. Om du upptäcker att däcket är skadat när du går en visuell kontroll av däcket, vilket borde göras regelbundet, så bör du besöka en däckverkstad för att få deras åsikt om vilka åtgärder som måste tas. Antingen kan däcket lagas eller så måste du byta däcket. Det är inte optimalt att ha ett däck som har annat grepp, så det kan vara värt att byta alla 4 däcken om du ändå är nära 4 mm mönsterdjup på de andra däcken, eller om däckverkstaden kan sälja dig ett begagnat däck med liknande mönsterdjup som de andra däcken.

Du måste se till att båden dina sommar och vinterdäck är i bra skick. De skal kunna ge tillräcklig med säkerhet när du kör. Däckunderhåll är viktigt och du måste därför se till att kontrollera dina däck regelbundet för att kontrollera för skador, kontrollera återstående mönsterdjup och mäta lufttrycket. Lågt lufttryck kan leda till ökat slitage och att bilens rullmotstånd ökar vilket leder till högre bränsleförbrukning och ökat utsläpp av växthusgaser. Du måste också se till att du byter däcken i tid och har rätt däck för rätt säsong och att de inte är utslitna.

När du köper nya däck så är det viktigt att du inte köper billiga däck, eftersom de snabbt kan bli dyrare i drift på grund av högre rullmotstånd och sämre egenskaper vad gäller prestanda och säkerhet. Dina däck har en viktig roll i att bidra till bilens säkerhet. Köp alltid kvalitetsdäck som har bra uppvisat bra prestanda i olika däcktest och har lågt rullmotstånd, så att de är mer miljövänliga och sparar dig pengar när du kör.

För mer information angående däckrelaterade problem som din däckverkstad kan hjälpa dig med, besök: https://vianor.se/